Taxa de înscriere: 1500 euro + TVA

*Plata se va face prin transfer bancar, după finalizarea înscrierii și primirea facturii, dar nu mai târziu de 10 noiembrie 2023.

Promisiunea noastră

La finalul celor 10 module de fundraising vei avea un plan intern de fundraising, încrederea că îl poți pune în aplicare și o organizație pregătită să strângă fonduri eficient, cu o gândire pe termen lung.

Facem asta de 20 de ani. Știm ce se poate, ce ai de făcut și mai ales că se poate.

Am construit un program de antrenament intensiv care, în câteva luni, îți va oferi cele mai bune metode, mesaje și instrumente ca să poți aduce resursele de care organizația ta are nevoie.

Ne uităm, printr-o analiză personalizată, la nevoile organizației tale și la modul în care strângi fonduri. Împreună, vom construi mesajele care întăresc misiunea organizației tale, vom alege metodele de fundraising care ți se potrivesc și vom construi un plan de realist pe care-l poți pune în practică imediat.

Mi se potrivește?

Acest program a fost dezvoltat cu sprijinul partenerilor nostri:

  • Lidl Pentru un viitor mai bun
  • Fundația Fan Courier
  • Orange Romania

Ce înseamnă Școala de Fundraising

  • Lecții personalizate

    Fie că ai intrat de curând în fundraising sau că ești într-un moment în care vrei să dezvolți acest proces în organizația ta, Școala de Fundraising îți va răspunde la întrebările pe care le ai despre planificare, metode de fundraising, despre cum construiești mesajele de fundraising, despre cum să intri sau să rămâi în relație cu donatorii tăi și cum să-i păstrezi.

  • Acces direct la comunitatea de practicieni

    Pe parcursul celor zece module, profesioniști din România și din Europa îți vor vorbi despre campaniile lor, principiile pe care le urmăresc și modul în care își construiesc procesul de fundraising. În același timp, platforma ARC îți oferă locul unde poți să vorbești direct cu experții și invitații Școlii.

  • Granturi ca să-ți pui planul în aplicare

    Poți primi între 2.500 și 10.000 de euro pentru a porni planul pe care l-ai dezvoltat la Școala de Fundraising. Granturile vor fi oferite celor care au parcurs modulele noastre, în urma unei selecții în care va fi implicat și directorul executiv al organizației tale.

Trainerii Școlii

Mădălina, Dana și Roxana au împreună 60 de ani de practică, training și consultanță în fundraising.

Mădălina este practician și consultant de fundraising cu specializare în fundraising relațional, campanii de endowment și comunicare de fundraising. De la fundraising pentru grupuri de inițiativă până la campanii de un milion de euro, Mădălina a lucrat direct sau a consiliat zeci de organizații din România până în Rusia.

Mădălina Marcu

Trainerii Școlii

Mădălina, Dana și Roxana au împreună 60 de ani de practică, training și consultanță în fundraising.

Dana Pîrțoc este fondatoare ARC, CEO al organizației, practician și consultant de fundraising încă din 2000. Dana înțelege fundraisingul din perspectiva directorului care se implică în proces și se asigură că funcționează, expertiza ei fiind în special în parteneriatele cu companiile, campanii de direct debit, modelare financiară și analiză de performanță.

Dana Pîrțoc

Trainerii Școlii

Mădălina, Dana și Roxana au împreună 60 de ani de practică, training și consultanță în fundraising.

Roxana Sofică este consultant de peste 20 de ani și specialistă în audit de fundraising, campanii de direct mail, planificare de fundraising, donor care (relația cu donatorii). Roxana este la curent cu trendurile și practica internațională, fiind parte din rețele internaționale ale comunității de fundraising.

Roxana Sofică

De unde știu că e un program potrivit pentru organizația mea?

Dacă simți că organizația ta nu face fundraising dintr-unul dintre motivele de mai jos, atunci Școala de Fundraising e pentru tine.

  • Nu găsim om potrivit pentru această poziție.

    Recomandarea noastră este să treacă prin acest program directorul organizației care este oricum motorul succesului în fundraising și o dată planul făcut, omul potrivit va fi mai ușor de găsit.
    Dacă veți alege să recrutați, căutați oameni care cred în cauza organizației și văd soluții, nu doar probleme. Acești oameni pot învăța fundraising în șase luni. De învățat, putem învăța orice cu atitudinea potrivită.

  • Nu avem buget.

    Dacă nu ai bani, nu poți să-ți îndeplinești misiunea. Acesta este un adevăr pe care îl știm cu toții. Fundraisingul ca orice alt proiect al organizației, are nevoie de resurse ca să poată funcționa și crește.
    În timpul programului vei descoperi care este investiția necesară pentru ca organizația să-și eficientizeze costurile, să-și minimizeze riscurile și să aibă cele mai bune rezultate. La final, planurile bine construite și realiste pot fi finanțate parțial sau integral.

  • Nu am timp să cresc fundraiserul. Am nevoie de cineva să-mi ia asta de pe cap.

    Știm și acesta este principalul motiv pentru care, după 20 de ani de consultanță, am construit acest program. Este în regulă, îl învățăm noi, facem plan cu el/ea, îl/o ajutăm să înțeleagă organizația și să-ți stabilească obiectivele de succes. Și cum să discute cu directorul executiv ca nici unul să nu-și piardă vremea sau răbdarea.

  • Nu știm de unde să începem sau cum să creștem.

    Asta e simplu, de asta suntem noi aici. Venim cu cifre, studii de caz, lucru cu cazul vostru concret și experiența trainerilor.

Cum se desfășoară programul

  • Fiecare modul include o sesiune live de 2 ore care se întâmplă săptămânal. Dacă e marți, e zi de Școală.

  • În afara acestor întâlniri, vor exista 3 sesiuni 1 la 1 la care te vei putea înscrie în timpul Școlii.

  • Între module vei avea teme și proiecte practice pentru care te întorci în organizație și primești asistență din partea trainerilor și mentorilor din program.

  • Vei avea nevoie de aproximativ 4 ore pe săptămână pe care să le investești în program.

  • Obiectivul final este ca în martie, la finalul celor 10 module să ai un plan de fundraising realist care să poată fi pus în aplicare.

  • Poți aplica cu acest plan pentru granturile de fundraising la finalul programului.

  • Finanțarea poate fi între 2.500 și 10.000 EUR, cheltuieli de orice natură care ajută la punerea în practică a planului.

  • Perioada pentru aplicații la granturi este martie 2024 și banii vor fi transferați către câștigători în aprilie 2024.

Testimoniale

“Școala de fundraising, pentru mine, a venit ca o mănușă. A fost fix la momentul potrivit, pentru că sunt în procesul de a concepe un plan de fundraising pentru următorii ani. Din experiența mea, de peste 5 ani, în domeniul ONG mi-am dat seama că e foarte important să investești în FR pentru a avea o organizație sustenabilă pe termen lung. Așa că m-am decis destul de ușor să mă înscriu în Școala de Fundraising. Am vrut să învăț cum să-mi îmbunătățesc de la organizația care, după mine, face asta cel mai bine în România.”

Eco Reghin

Cristian Man

“Am intrat în Școala de Fundraising cu sentimentul că lipsesc chestii din felul în care funcționează departamentul nostru de fundraising. Dar în acelasi timp, nu știam care sunt acestea, nu reușeam să le formulez. Și fix la aceste întrebări nespuse am primit răspuns! Am lucrat multe-multe ore foarte concentrată pe temele de casa. Chiar a fost școala! Ceea ce cred că e important, tinând cont de pretul acestui curs: să știu că am muncit și am fost muncită.”

Yuppi Camp

Zsuzsa László

“Școala de Fundraising este esențială pentru director sau fundraiser, indiferent de experiența pe care o au în domeniul ONG. Școala are toate informatiile necesare pentru a dezvolta organizația și pentru a crea campanii de success. Platforma este usor de utilizat, trainerii expliciti, se respecta programul, iar experienta celor de la ARC s-a simtit pe toata perioada acestor cursuri.”

Pastel

Andreea Oprea

“Pentru mine a fost un roller coaster in care m-aș mai da cel puțin o dată pentru că sunt convinsă că trăirile ar fi la fel de intense - de la “dar ce mă fac acum că nu știu cum să fac, dar nu am experiență, dar m-am blocat dar dar dar” până la ușurare și un rânjet cât toată fața și o energie de simți că poți să muți munții, drept răsplată finală că “uite mă că totuși am putut și parcă mai am o idee în plus aici și aici”. Sper ca practica și ce vom reuși noi să facem prin cauza noastră, să vă confirme cât de mișto, cât de utile au fost toate resursele pe care ni le-ați oferit și mai ales ce rol minunat ați avut în conturarea profilelor noastre de actuali/ viitori fundraiseri.”

Bittnet Training

Florentina Bob

“Nu-mi pot imagina un instrument mai bun pentru profesionalizarea fundraisingului într-o organizație la început de drum, în acest sens. Recomand cu două mâini!”

Narada

Andra Munteanu

“Eu cred că Școala de FR e o gură de aer pentru organizațiile din România și era o mare nevoie de un astfel de program. Îi doresc să crească, să se dezvolte armonios și să ajute cât mai multe organizații să prindă aripi. ”